Boekrecensies, Erotische roman, Recensies, Roman

Recensie: Annemijn – Emma Anna

Annemijn – Emma Anna

Titel: Annemijn
Auteur: Emma Anna
Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️⭐️,5

“We zijn binnen een jaar getrouwd, omdat we gewoon niet zonder elkaar konden. Hij heeft een tracker op mijn telefoon gezet, zodat hij altijd weet of ik veilig ben. Hij schuift de sneeuw voor de voeten van mij en onze dochters weg, zodat we een zorgeloos leven kunnen leiden. Levi voert het hoogste woord, omdat ik nooit weet hoe. En soms weet ik niet of ik gek ben, of dat hij me tot op het bot manipuleert.”

Annemijn gaat over liefde en verraad, vechten voor je huwelijk of juist voor jezelf. En o ja, iets met een seks-bucketlist. Ga er blindelings in en laat je verrassen!”


Ondertussen heb ik al vele boeken van Emma Anna gelezen. Haar boeken zijn telkens zo divers dat ze me elke keer weet te verrassen. Bij Annemijn was dat gevoel nog sterker, de samenvatting geeft zo weinig weg dat ik echt geen idee had wat ik kon verwachten. En juist doordat ik me blindelings in het verhaal stortte, heb ik er optimaal van kunnen genieten.

Want wat heeft Emma Anna er weer een prachtig verhaal van gemaakt! Dit keer lees je niet hoe twee personages elkaar ontmoeten en op het einde van het boek bij elkaar komen, nee, in dit verhaal zijn de personages al met elkaar getrouwd. Emma Anna vertelt in dit boek een prachtig, maar bovenal realistisch verhaal over de worstelingen binnen een huwelijk (of vaste relatie). Een happily ever after is niet iets wat je komt aanwaaien, maar iets waar je samen hard voor moet werken en dat weet ze prachtig te verwoorden in Annemijn.

Annemijn is, anders dan de titel doet vermoeden, niet alleen vanuit Annemijn geschreven, maar ook vanuit haar man Levi. De eerste 100 pagina’s moest ik erg aan Levi wennen. We lezen voornamelijk mee met Annemijn en eerlijk gezegd vond ik Levi maar een eikel. Maar na het eerste gedeelte lezen we steeds meer mee met Levi. Ineens begin ik hem en zijn beweegredenen langzaam te begrijpen. Ik snap waarom hij op een bepaalde manier op situaties reageert en langzaamaan merk ik dat mijn houding tegenover hem 180 graden is gedraaid! Ik begin hem steeds leuker te vinden doordat ik hem echt leer kennen en zijn liefde voor Annemijn is ontroerend. Hij voelt aan als een echt personages, met flaws en al, en juist dat maakt hem zo realistisch.

Ook leren we Annemijn heel goed kennen in dit boek. Annemijn is een ontzettend lief personage dat door haar autisme soms niet goed weet hoe ze op bepaalde situaties moet reageren. Haar autisme weet Emma Anna zo ontzettend goed over te brengen. Haar moeite met sociale situaties, de overprikkeling, het niet goed kunnen lezen van emoties… Alles wordt op een geloofwaardige manier overgebracht op de lezer, zonder het er te dik bovenop te leggen. Doordat dit een boek is waar er qua verhaal niet al te veel in gebeurd, is het belangrijk dat de personages goed zijn uitgediept. En Emma Anna is daar echt een ster in! Zowel Levi als Annemijn zijn geweldig uitgediept en zorgen ervoor dat het boek van begin tot eind blijft boeien.

Zoals ik al zei heb ik al vele boeken van Emma Anna gelezen en kan ik wel zeggen dat ik fan ben van haar schrijfstijl. Ook Annemijn is weer heel prettig geschreven: ontzettend vlot, maar wel met de nodige details zodat het verhaal echt tot leven komt. Ook bevat dit boek veel expliciete scènes (wat je misschien al had verwacht, aangezien er in de samenvatting al iets staat over een seks-bucketlist 😉). Emma Anna weet deze steamy scènes ontzettend goed op papier te zetten. Geloof me als ik zeg dat je sommige stukken met rode oortjes zult lezen…

Annemijn is weer een prachtig boek van Emma Anna. Het is een niet-zo-standaard liefdesverhaal en alleen al daarom de moeite van het lezen waard. Het gaat over twee prachtige personages, die beide op hun eigen manier met hun emoties omgaan. Het gaat over vechten voor de liefde en elkaar accepteren zoals je bent. Ik kan dit boek alleen maar aanraden!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s