Boekrecensies, young adult

Recensie: Grafstemmen (Team Mortis #13) – Bjorn van den Eynde

Grafstemmen (Team Mortis #13) – Bjorn van den Eynde

Titel: Grafstemmen (Team Mortis #13)
Auteur: Bjorn van den Eynde
Uitgeverij: Pelckmans
Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️⭐️

“De Duitse Feija Hildebrand (17) wordt levend begraven. Haar vriend Bernd Geisler (19) krijgt slechts een handvol minuten de tijd om haar leven te redden, tot op een ouderwetse langspeelplaat het nummer Mack the Knife is uitgespeeld en Feija’s lucht wordt afgesneden. Ze maakt geen kans. Het aankomende theatertalent was echter niet onbesproken. Er wordt gefluisterd dat Feija lid was van een bende die aan een hele rits ontvoeringen en moordzaken wordt gelinkt. Was het meisje een willekeurig slachtoffer of wilde iemand wraak nemen? Tienerspionne Erika Storm wordt samen met Team Mortis op de zaak gezet om de bizarre misdaden uit het verleden en de nieuwe feiten te onderzoeken. Maar de case blijkt een pak zwaarder dan Erika had verwacht. Grafstemmen van een haar wel erg bekende, gestorven Team Mortis-jongen brengen haar eigen pijnlijke verleden plots heel dichtbij.”


Grafstemmen is alweer het dertiende deel van de Team Mortis-serie van Bjorn van den Eynde. Ondanks dat er al 12 boeken vooraf zijn gegaan, weet de auteur ook dit boek weer ontzettend spannend te houden!

Voor de fans van het eerste uur heeft de auteur iets leuks in petto: een onverwachte oude bekende maakt zijn opwachting in dit boek! Zelf ben ik pas later in de serie begonnen, maar dat is geen enkel probleem: Bjorn van den Eynde weet de gebeurtenissen van de eerdere boeken dusdanig goed samen te vatten, dat het ook voor de lezers die die (nog) niet gelezen hebben geen enkel probleem is om het verhaal te volgen. Heel fijn!

Grafstemmen begon direct spannend. We lezen vanuit Bernd mee hoe zijn vriendin levend begraven wordt door een persoon met een masker. Dit zet gelijk de toon voor de rest van het boek én het zorgde ervoor dat ik direct op het puntje van mijn stoel zat: wie is deze koelbloedige moordenaar? Waarom wil diegene juist deze personen vermoorden? Ondanks het feit dat het een jeugdthriller is, doet het qua spanning niets af van een volwassen thriller!

Het verhaal zit goed in elkaar en van begin tot eind was ik geboeid. Bjorn van den Eynde heeft een vlotte schrijfstijl en door de korte hoofdstukken vlieg je echt door het verhaal heen! Het is lastig om het boek weg te leggen als je er eenmaal in begonnen hebt. Ikzelf heb het boek in een paar dagen uitgelezen.

Grafstemmen is weer een geweldig deel in de Team Mortis-serie. Ook als je de voorgaande delen niet gelezen hebt, is dit boek zeker een aanrader! Voor degene die wél de eerdere delen hebben gelezen kunnen met dit boek hun hart ophalen; niet alleen is het boek spannend, maar ook een feest van herkenning. Ik heb genoten van Grafstemmen en kan nu al niet wachten op het volgende deel in deze heerlijke serie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s