Boekrecensies, Fantasy, Recensies

Recensie: Huis van aarde en bloed (Crescent City #1) – Sarah J. Maas

Huis van aarde en bloed (Crescent City #1) – Sarah J. Maas

Titel: Huis van aarde en bloed (Crescent City #1)
Auteur: Sarah J. Maas
Uitgeverij: Boekerij
Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Crescent City is een bruisende, moderne stad waar mensen en magische wezens op gespannen voet met elkaar samenleven. De stad strekt zich uit in zeven districten, van het knusse stadshart en chique woonwijken, tot duistere uithoeken en de beruchte markt waar van alles te koop is, van vers vlees tot smokkelwaar.
In de stad maken vier huizen de dienst uit. Bryce Quinlan – half mens, half Fae – behoort tot het huis van aarde & bloed, net als alle andere mensen, dieren, heksen en Fae. Samen met haar vrienden geniet ze volop van alles wat Crescent City te bieden heeft. Maar als de stad wordt getroffen door een wrede moord, komt er abrupt een einde aan haar zorgeloze leven. Bryce krijgt de opdracht de dader te ontmaskeren, samen met de beruchte huurmoordenaar Hunt Athalar. Maar hun verwoede poging het mysterie op te lossen, zet meer in beweging dan ze lief is.”

Huis van Aarde en Bloed is het eerste volwassen boek dat Sarah J. Maas geschreven heeft. Na het lezen van de Hof van Doorns en Rozen-serie en een groot deel van De Glazen Troon-serie, kon ik niet wachten om dit boek te gaan lezen. En het heeft werkelijk al mijn verwachtingen overtroffen!

De worldbuilding in Huis van Aarde en Bloed is absoluut geweldig. Sarah J. Maas bouwt de wereld heel sterk op, zonder de lezer een informatie-overload te geven of langdradig te worden. Ze weet de worldbuilding perfect in het verhaal te verweven, waardoor je vanaf het begin af aan op het puntje van je stoel zit! Daarnaast heeft Sarah J. Maas een gave om elk karakter zo uit te diepen dat je om ze gaat geven. Zowel Bryce als Hunt sluit je al snel in je hart. Zo is Bryce een stoer vrouwelijk hoofdpersonage dat zeker niet perfect is, maar wel ontzettend badass is en alles doet voor haar vrienden. Ook Hunt is gewoonweg geweldig. In het begin is hij vrij gesloten en moet hij niet al teveel van Bryce hebben, maar wanneer ze elkaar beter leren kennen stelt hij zichzelf meer open en als lezer is het onmogelijk om niet een beetje verliefd op hem te worden.

Naast Bryce en Hunt heeft het boek ook heel wat bijpersonages die je leert kennen, maar stuk voor stuk sluit je ook die personages in je hart. Het is bijzonder knap hoe Sarah J. Maas dit elke keer weer voor elkaar weet te krijgen. Omdat je echt om elk personage gaat geven, weten sommige delen van het verhaal je echt te raken en ontroeren. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik meerdere keren een traantje weg heb moeten pinken.

Tot slot is het verhaal fantastisch, fenomenaal, buitengewoon en geweldig! Vanaf de allereerste pagina sleept Sarah J. Maas je de wereld van Crescent City in en duik je in het verhaal van Bryce en Hunt. Het verhaal zit zo ontzettend goed in elkaar, dat ik na het einde van het boek echt even stil was. Het verhaal is vanaf het allereerste moment boeiend en je kan niet voorspellen welke richting het op zal gaan. Gedurende het boek weet Sarah J. Maas allemaal kleine hints te geven, die je als lezer niet doorhebt, maar die bij de ontknoping allemaal samenkomen en je met open mond leest hoe het verhaal zich ontvouwt. Alles klopt tot in de puntjes, elke zin, elk woord past perfect in het verhaal en met name zijn de laatste 200 pagina’s nagelbijtend spannend. Vanaf dat moment is het helemaal onmogelijk om het boek weg te leggen en ben je met open mond aan het lezen hoe plottwist na plottwist zich voor je aan het ontvouwen is. Huis van Aarde en Bloed is zonder meer mijn favoriete boek dat ik dit jaar gelezen heb en zeker een van mijn favoriete boeken van Sarah J. Maas zelf geworden!

Ik heb gelachen, ik heb gehuild, ik heb weggezwijmeld en op mijn nagels gebeten van de spanning. Dit boek is een rollercoaster aan emoties en ik heb van elke minuut, elke seconde genoten! Ik kan absoluut niet wachten om het tweede deel te gaan lezen, dat Huis van Lucht & Adem zal gaan heten en die op 25 januari 2022 bij Boekerij verschijnt!

Een gedachte over “Recensie: Huis van aarde en bloed (Crescent City #1) – Sarah J. Maas”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s