Boekrecensies, Recensies, young adult

Recensie: De strijd om Aera 2: Verlangen – Sanne de Bock

De strijd om Aera 2: Verlangen – Sanne de Bock

Titel: De strijd om Aera 2: Verlangen
Auteur: Sanne de Bock
Uitgeverij: Palmslag
Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️⭐️

“Lang geleden was Aera één groot, welvarend koninkrijk. Gebeurtenissen die niemand zich tegenwoordig nog kan herinneren, leidden echter tot een radicale tweedeling waarbij de concurrerende Noorder en Zuider Koninkrijken werden geboren. Na de inval in De Naald vlucht Haelen naar het Zuider Koninkrijk. Haar doel, het omwerpen van de Noordelijke regering, leek nog nooit zo ver weg. Wat ze aan de andere kant van de grens ontdekt, had ze echter niet voor mogelijk gehouden. Ze ontmoet mensen die ze nooit had gedacht te zullen ontmoeten en leert dat de Noorderlingen en Zuiderlingen helemaal niet zoveel van elkaar verschillen. Ook het Zuiden heeft dringend behoefte aan een redder. Om beide rijken te kunnen helpen zal ze de waarheid moeten ontdekken, en alleen de Volksvertegenwoordiger kan haar daarbij helpen. Maar weet ze zijn geheim te ontrafelen voordat het Zuiden de aanval opent?”


De strijd om Aera 2: Verlangen is het spannende vervolg op het eerste deel Verraad. Deel 1 eindigde ontzettend spannend en ik keek er dan ook reikhalzend naar uit om het tweede deel te lezen. Hoe gaat het verder met Haelen?

Het begin van Verlangen moet even op gang komen. Haelen heeft iedereen verloren die ze heeft gekend en heeft het daar uiteraard best zwaar mee. Ze besluit om naar Zuid te vluchten aangezien ze de meest gezochte persoon in Noord is. Dit gegeven is ontzettend boeiend want tot nu toe kende de lezer alleen het Noordelijke deel van Aera. Het Zuiden bleef nog een mysterie. De eerste 80 pagina’s bouwen langzaam op. Haelen is onderweg naar Zuid en we maken kennis met een nieuw karakter. Na deze opbouw in het boek gaat het verhaal echt los en is het bijna onmogelijk om het boek weg te leggen. Sanne de Bock weet gedurende het boek verschillende plottwisten te verwerken die stuk voor stuk schokkend, onverwacht maar ook ontzettend geloofwaardig zijn. Meerdere keren heeft het boek me weten te verrassen!

Sanne de Bock heeft daarnaast een hele fijne schrijfstijl. Ze weet de gedachtes van Haelen goed te omschrijven en het leuke is dat Haelen zeker niet perfect is. Ook zij maakt fouten en die komen haar in Verlangen soms duur te staan. Zeis dus niet de “perfecte” hoofdpersoon waar we in Young Adult boeken nog wel eens mee te maken krijgen. Dit is heel verfrissend. Daarnaast weet de auteur de omgevingen goed te omschrijven. Je hebt echt het idee dat Noord en Zuid van elkaar verschillen. Dankzij deze fijne schrijfstijl leest het boek heel snel weg.

Een klein minpuntje waren de hoeveelheid karakters die in dit verhaal voorkomen. Op een gegeven moment maak je in sneltreinvaart kennis met veel verschillende karakters. Deze bijkarakters komen daarna nog vaker aan bod. Maar doordat je zo snel kennis met ze hebt gemaakt, ben je soms even kwijt wie wie ook alweer was. Gelukkig zijn alle hoofdpersonen wel goed uit elkaar te houden en worden die ook goed uitgediept. Haelen is in deel 1 een keer verraden en hierdoor heeft ze moeite om anderen te vertrouwen. Doordat je zo in het hoofd van Haelen kruipt weet je als lezer soms ook niet of je iemand wel of juist niet kan vertrouwen. Dit is heel tof gedaan, want hierdoor leef je echt mee en blijf je op het puntje van je stoel zitten. Kun je dit karakter dat net geïntroduceerd is wel écht vertrouwen?

De strijd om Aera-trilogie is echt een ontzettende aanrader als je van dystopische verhalen houdt. Ook het tweede deel Verlangen zit goed in elkaar en weet wat mij betreft deel 1 te overstijgen. Verlangen heeft een sterk verhaal, goede plottwists en Sanne de Bock heeft een fijne schrijfstijl. Als je op zoek bent naar een leuke YA serie dan kan ik De strijd om Aera echt aanraden!

Een gedachte over “Recensie: De strijd om Aera 2: Verlangen – Sanne de Bock”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s