Boekrecensies, Recensies, thriller

Recensie: Het laatste feest – Clare Mackintosh

Het laatste feest – Clare Mackintosh

Titel: Het laatste feest (Rechercheur Morgan #1)
Auteur: Clare Mackintosh
Uitgeverij: De fontein
Aantal sterren: 4

“Deel 1 in de Ffion Morgan-serie van Clare Mackintosh. De vakantiehuizen die Rhys Lloyd bezit aan de rand van het meer zijn een succes en op oudjaarsavond heeft hij het hele dorp uitgenodigd om champagne te drinken met hun rijke nieuwe buren. Maar rond middernacht drijft Rhys dood in het ijskoude meer. Op nieuwjaarsdag heeft rechercheur Ffion Morgan een dorp vol verdachten. Het kleine dorp is haar thuis, dus de verdachten zijn haar buren, vrienden en familie, Daarbij heeft Ffion zelf ook zo haar eigen geheimen. De leugens stapelen zich op en al snel is de vraag niet wíe Rhys dood wilde hebben maar wie hem uiteindelijk heeft vermoord…”


De synopsis van Het laatste feest klonk ontzettend veelbelovend. Ik kon dan ook niet wachten om het boek te gaan lezen. Gelukkig bleek het boek net zo spannend te zijn als de synopsis deed vermoeden!

Direct aan het begin van het boek vindt de moord op Rhys Lloyd plaats, hierdoor word je gelijk meegezogen in het verhaal. “Hoe is hij vermoord? Wie heeft het gedaan?” zijn een aantal vragen die direct door je hoofd spoken. Clare Mackintosh heeft het boek op een heel ingenieuze manier geschreven. Zo lezen we mee met Ffion en Leo die de moord onderzoeken, maar ondertussen lezen we ook steeds flashbacks naar oudejaarsavond van de mensen uit het dorp. Zo lees je eigenlijk mee vanuit iedereen die iets met de moord te maken zou kunnen hebben. Als lezer ontdek je al snel dat iedereen, maar dan ook echt iedereen – zelfs Ffion – geheimen blijkt te hebben en niemand is wie hij of zij lijkt te zijn. Hierdoor ben je als lezer niet alleen nieuwsgierig naar wie de moordenaar van Rhys is, maar ben je ook nieuwsgierig naar de geheimen die iedereen lijkt te hebben.

In het begin moest ik even wennen aan de hoeveelheid personages, maar doordat Clare Mackintosh iedereen regelmatig terug laat komen en je op een gegeven moment over iedereen ook een hoofdstuk in het verleden leest, leer je ze al snel kennen. Het is zo knap gedaan van de auteur hoe ze alle verhaallijnen in het verleden met elkaar heeft weten te verweven! Elke keer krijg je een klein stukje van de puzzel aangereikt en pas op het eind kun je al deze puzzelstukjes in elkaar leggen. Daarnaast heeft de auteur niet alleen de hoofdpersonages, Ffion en Leo, geschreven als driedimensionale karakters, maar ook alle bijpersonages hebben echt hun eigen karakter gekregen. Hierdoor voelen ze aan als echte personages en dat maakt de moordzaak alleen maar spannender.

Tot op het eind van het boek ben je aan het raden wie de moordenaar zou kunnen zijn. Ik lees erg veel thrillers en op een gegeven moment had ik een vermoeden hoe het in elkaar zou kunnen zitten. Uiteindelijk bleek mijn vermoeden deels te kloppen, maar gelukkig zat het verhaal wél net iets anders in elkaar dan ik had verwacht! Hierdoor blijft het eind ook voor een doorgewinterde thrillerlezer een verrassing.

Het laatste feest is een ontzettend sterke thriller van Clare Mackintosh die heel ingenieus in elkaar zit. Het is ontzettend knap gedaan hoe ze alle verhaallijnen zo met elkaar heeft weten te verweven dat je pas op het eind echt alle puzzelstukjes in handen hebt. Daarnaast heb ik genoten van de dynamiek tussen Leo en Ffion en kan ik niet wachten om meer over deze personages te gaan lezen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s