Boekrecensies, Recensies, Roman

Recensie: De kleuren van de liefde – Cristina Caboni

De kleuren van de liefde – Cristina Caboni

Titel: De kleuren van de liefde
Auteur: Critina Caboni
Uitgeverij: Xander
Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️,5

“Stella heeft een uniek talent: niet alleen kan ze geweldig schilderen, maar ze ziet de wereld ook nog eens in technicolor. Elke kleur heeft zijn eigen gevoel en zijn eigen betekenis. Maar dan raakt Stella haar baan kwijt, en valt al haar houvast weg. De kleurrijke wereld die ze altijd kende heeft plotseling alleen nog maar grijstinten.

Stella besluit haar oudtante Letizia op te zoeken. Als ze bij haar op zolder een koffer vol tekeningen vindt, voelt Stella meteen de kleuren en haar gevoel weer in haar opleven. Wie heeft deze mysterieuze tekeningen gemaakt, en wat houdt haar oudtante verborgen?

Tijdens haar zoektocht naar antwoorden stuit Stella op een indrukwekkend familiegeheim, waardoor ze Letizia nooit meer in hetzelfde licht zal zien…”


In 2020 las ik het boek Het huis met de spiegels van Cristina Caboni. Ondanks dat ik geen doorgewinterde romanlezer ben, vond ik dat een ontzettend leuk boek om te lezen! Toen het nieuwe boek van Cristina Caboni in het Nederlands verscheen, was ik dan ook heel benieuwd naar het verhaal.

Cristina Caboni heeft in dit verhaal een ontzettend leuk hoofdpersonage neergezet. Stella is een mooi personages dat op dit moment worstelt met wat er in haar leven gaande is. Wanneer ze eenmaal bij haar oudtante terechtkomt lijkt haar grijze leven weer wat kleur te krijgen. Bijzonder is hoe de auteur dit weet te omschrijven. Elk hoofdstuk begint namelijk met een bepaalde kleur waarvan de betekenis wordt uitgelegd. Deze kleur en betekenis spelen in dat hoofdstuk dan vaak ook een belangrijke rol. Daarnaast omschrijft en denkt Stella ook nog eens veel in kleuren, wat het geheel iets bijzonders meegeeft.

‘Verdriet is ontkenning. Als je het groter laat worden, gaat het je hele leven beheersen en blijft er niets meer over. Je kunt het alleen verzachten met iets leuks, met plezier. Het is als de kleur wit: het verdunt en versterkt en zo moet het goede, het leuke ook zijn: buitengewoon effectief.’

Wanneer Stella eenmaal de mysterieuze tekeningen vindt in het huis van haar oudtante, begint haar zoektocht naar antwoorden. Wat is er vroeger gebeurd? Waar worstelt haar tante mee? Deze vragen zorgen ervoor dat jij als lezer ook heel benieuwd bent naar de antwoorden! Op een gegeven moment wisselt de auteur de hoofdstukken af tussen Stella in het heden en Letitizia in het verleden, waardoor je langzaamaan steeds meer het mysterie ontrafeld.

De ontknoping van het boek vond ik erg mooi, zeker als je bedenkt dat het boek op waargebeurde feiten is gebaseerd. Wel moet ik bekennen dat sommige momenten in het verhaal wat snel gingen en sommige momenten net ietwat ongeloofwaardig waren. Hierdoor werd ik net niet helemaal het verhaal ingezogen.

Desalniettemin is De kleuren van de liefde een erg mooie roman die de fans van het genre zeker kan bekoren!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s