Boekrecensies, Recensies, young adult

Recensie: Het Libby Garrett-project – Kelly Oram

Het Libby Garrett-project – Kelly Oram

Titel: Het Libby Garrett-project
Auteur: Kelly Oram
Uitgeverij: De Fontein
Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Libby Garrett is verslaafd aan haar populaire vriendje Owen. Dat hij vooral met haar afspreekt voor de seks en geen serieuze relatie wil, ziet ze niet. Avery en haar vrienden van de bètaclub maken zich daarom zorgen. Als ze niet gauw iets doen, blijft er van de vrolijke, zelfverzekerde Libby niets over!
Avery bedenkt een plan: om van haar Owen-verslaving af te komen, moet Libby het twaalfstappenprogramma van een afkickproces doorlopen. Als begeleider strikken ze Adam, die in hun favoriete koffietent werkt. Wat ze niet weten is dat Adam al jaren een crush op Libby heeft…”


Sinds ik Cinder & Ella van Kelly Oram heb gelezen ben ik fan van deze auteur en tot nu toe heeft nog geen enkel boek van haar me teleurgesteld. Eerder dit jaar las ik Het Avery Shaw-experiment waar ik ontzettend van heb genoten. In dit eerste deel maakten we al even kennis met Libby Garrett, de beste vriendin van hoofdpersoon Avery. Ik vond Libby al direct een leuk personage en in dit tweede deel speelt zij nu de hoofdrol!

Kelly Oram heeft wat mij betreft echt een gave om een verhaal te vertellen. Ze weet de lezer met elk boek al vanaf de allereerste pagina het verhaal in te trekken. Ook bij Het Libby Garrett-project was dit het geval: na het lezen van de eerste pagina wist ik al dat het onmogelijk zou zijn om het boek weg te leggen. En dat klopte. Ik heb tot diep in de nacht doorgelezen omdat ik het boek gewoon niet weg kón leggen! Binnen 24 uur was dit boek dan ook uit.

Dat ik het boek niet weg kon leggen komt met name doordat Kelly Oram twee geweldige, bijzondere, leuke en bovenal driedimensionale karakters heeft weten te creëren. Libby is eigenlijk heel quirky; ze is gek op wiskunde, zit in de zogeheten nerdclub en draagt het liefst opzichtige kattenshirts. Door haar relatie met Owen is ze zichzelf echter helemaal verloren. Ze past zich aan naar wat hij leuk vindt, terwijl hij niet eens in het openbaar met haar gezien wil worden. Doordat het boek zowel vanuit Libby als Adam is geschreven, leer je Libby heel goed kennen. Haar onzekerheden over haar uiterlijk en het feit dat ze niet denkt dat iemand haar ooit leuk zou vinden, is hartverscheurend. Het liefst had ik haar door de pagina’s heen een knuffel gegeven!

Zoals ik al zei lezen we niet alleen met Libby mee, maar ook met Adam. En wat heb ik genoten van Adam. Kelly Oram weet in elk boek een geweldige mannelijke love-interest neer te zetten en dat doet ze ook weer in Het Libby Garrett-project. Met zijn tattoo’s en wenkbrauwpiercing is Adam niet de standaardtiener. Je ontdekt al snel dat hij heel wat heeft meegemaakt en al vroeg volwassen heeft moeten worden. Adam heeft al zolang hij in de koffiebar werkt een oogje op Libby en het is ontzettend aandoenlijk om te lezen hoeveel hij om haar geeft. Wanneer hij besluit om Libby te helpen om over haar verslaving van Owen af te komen, spat de chemie van de pagina’s af. Kelly Oram heeft echt chemie tussen deze karakters weten te creëren en met elke pagina die je omslaat hoop je nóg meer dat ze uiteindelijk samen zullen komen.

Ik vond Het Libby Garrett-project misschien nog wel leuker dan Het Avery Shaw-experiment. Wat mij betreft klopt alles in dit boek: de fijne schrijfstijl van Kelly Oram, twee geweldige personages waar je echt om gaat geven, een zinderende spanning tussen de twee hoofdpersonen én het bevat een leuke verhaallijn. Kortom, als je van young adult boeken houdt dan is dit boek (en de andere boeken van Kelly Oram) echt een aanrader!

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s