Boekrecensies, Chicklit, Erotische roman

Recensie: Wat als het wel werkt? (Say Everything #2) – Roni Loren

Wat als het wel werkt? (Say Everything #2) – Roni Loren

Titel: Wat als het wel werkt? (Say Everything #2)
Auteur: Roni Loren
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️⭐️

De wereld is eng. Tenminste voor horrorschrijfster en true crime podcaster Andi Lockley, die aan een angststoornis lijdt en niet openstaat voor de liefde. Ex-brandweerman Hill Dawson is tijdens een reddingsoperatie zijn been verloren en weet sindsdien niet meer wat hij wil met zijn leven. Het helpt niet dat hij wordt afgeleid door zijn knappe buurvrouw Andi. Dan wordt er ingebroken bij Andi, en komt hij in actie. Langzaam ontstaat er iets tussen hen, maar kan Andi haar angst aan de kant zetten?”


Nadat ik het eerste boek, Wat als jij het bent?, van Roni Loren las, was ik heel benieuwd geworden naar het tweede deel. In het eerste boek hebben we namelijk al even kort kennisgemaakt met Andi, een karakter dat me gelijk aansprak, dus ik vond het ontzettend leuk om dit tweede deel nu vanuit haar perspectief te lezen!

Wat als het wel werkt? weet de lezer vanaf de allereerste zin het verhaal in te trekken. Roni Loren heeft niet alleen een ontzettend fijne schrijfstijl die ze het hele boek weet vast te houden, maar ze weet ook met een originele zin te beginnen, waardoor ze meteen de aandacht van de lezer weet te trekken. Het boek begint namelijk met de zin: “Andi Lockley was er bijna zeker van dat haar nieuwe buurman een weerwolf was.” Het is onmogelijk om na deze zin niet níet te willen doorlezen.

Roni Loren weet in dit boek weer twee fantastische, bijzondere, unieke en diepgaande karakters neer te zetten. Dat is wat mij persoonlijk zo aantrekt in haar boeken: haar personages zijn geen dertien-in-een-dozijnkarakters. Zo heeft Andi in het verleden wat heftigs meegemaakt waardoor ze niet alleen lijdt aan een angststoornis, maar ze er ook moeite mee heeft om mannen te vertrouwen en zichzelf open te stellen voor de liefde. Ondertussen lezen we ook mee met ex-brandweerman Drew die zijn onderbeen tijdens een reddingsoperatie heeft verloren en sindsdien niet alleen zijn beroep niet meer kan uitoefenen, maar ook geplaagd wordt door nachtmerries en een depressie. Roni Loren weet deze karakters prachtig te omschrijven en uit te diepen, waardoor je niet alleen ontzettend met de karakters mee gaat leven, maar dat je ook echt hoopt dat ze samen hun demonen kunnen overwinnen.

Andi en Drew hebben een fantastische chemie samen die vanaf het allereerste moment te voelen is. Roni Loren weet echter de relatie tussen deze twee personages ontzettend mooi en rustig op te bouwen, waardoor de zich langzaam ontwikkelende gevoelens ontzettend realistisch zijn. Het verloop van het verhaal is ietwat voorspelbaar, maar dat vergeef ik de auteur graag aangezien ze zulke prachtige, unieke karakters heeft neergezet!

In Wat als het wel werkt? worden de fans van het eerste boek ook nog getrakteerd: Hollyn en Jasper zullen ook in dit tweede deel een paar keer te zien zijn en krijgen we een inkijkje in hoe hun leven er nu uitziet. Als je het eerste deel van deze serie (nog) niet hebt gelezen, dan is dat geen probleem. Wat als het wel werkt? is ook prima als standalone te lezen!

Ik heb ontzettend genoten van Wat als het wel werkt? van Roni Loren! Deze auteur heeft een ontzettend fijne schrijfstijl en de personages zijn niet alleen ontzettend goed uitgewerkt maar ook nog eens uniek! Ik kan niet wachten om het derde deel in deze serie te lezen.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s