Boekrecensies, Chicklit, Erotische roman, Recensies, Roman

Recensie: Spoiler Alert – Olivia Dade

Spoiler Alert – Olivia Dade

Titel: Spoiler Alert
Auteur: Olivia Dade
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal sterren: 5

“’Spoiler Alert’ van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht.”


Ik heb bij Zomer & Keuning de derde plek gewonnen met de Fan Fiction schrijfwedstrijd en daarmee het boek Spoiler Alert gewonnen! Dit boek stond al heel lang op mijn tbr, dus ik was ontzettend blij dat ik het boek kon lezen. En, spoiler alert, dit boek is geweldig!

April en Marcus zijn twee geweldige personages die ik compleet in mijn hart heb gesloten. Marcus is een ontzettend knappe acteur, maar stiekem ook verlegen en onzeker omdat hij dyslexie heeft. Hij doet zich in de media daarom anders voor dan hij is. April is over het algemeen zelfverzekerd en blij met zichzelf, maar krijgt toch vaak nare opmerkingen over haar gewicht. Wat mooi gedaan is, is dat het boek niet een hoofdpersoon heeft die zichzelf wil veranderen. Nee, April is blij met zichzelf en klaar met mensen die haar willen veranderen. Het boek staat vol met bodypositivity. Olivia Dade weet de personages geweldig uit te diepen en Marcus en April zijn beide ‘echte’ karakters geworden. Het is bijna alsof je zelf na het lezen van het boek bevriend met ze bent geworden!

Het verhaal van Spoiler Alert zit geweldig in elkaar en als je zelf fanfictie leest of schrijft dan herken je er ontzettend veel van terug in het verhaal. Zo wordt onder andere een van de meest bekende fanfictie websites benoemd, namelijk AO3 en krijg je tussendoor ook stukjes van de fanficties te lezen die de hoofdpersonages schrijven. Dit boek is echt een eerbetoon aan fangirls, fanfictie en fandoms an sich en zo’n heerlijk boek om te lezen! (Enne… Voor de Game of Thrones fans onder ons. Dit boek is met name een eerbetoon aan Brienne en Jaime en Nikolaj Coster-Waldau. Als je dit eenmaal doorhebt zijn de verwijzingen overduidelijk! In mijn Instagram post wijd ik hier nog meer over uit 😊) Zelfs al heb je zelf niks met fanfictie, dan is dit alsnog een heerlijke romcom over zijn wie je wil zijn en blij zijn met jezelf. De romance tussen April en Marcus spat van de pagina’s af en van de steamy scènes zul je het zeker warm krijgen…

Spoiler Alert heeft mijn hart gestolen en ik kan nu al niet wachten op het tweede deel dat in oktober in het Engels verschijnt! In dat deel zullen we het verhaal van Alex volgen, de collega-acteur en beste vriend van Marcus. Ik kan niet wachten om te zien wat Olivia Dade nog meer voor ons in petto heeft!

Een gedachte over “Recensie: Spoiler Alert – Olivia Dade”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s