Boekrecensies, Chicklit, Recensies

Recensie: Boyfriend material – Alexis Hall

Boyfriend material – Alexis Hall

Titel: Boyfriend material
Auteur: Alexis Hall
Uitgever: Zomer & Keuning
Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Gezocht: Eén (nep) vriendje, zo goed als perfect.
Luc, de hoofdpersoon in ‘Boyfriend Material’ van Alexis Hall, is de zoon van een wereldberoemde rockster en is op zoek naar een normaal, lief vriendje dat hem kan helpen om zijn slechte imago in de pers op te poetsen. Oliver is een advocaat die in zijn hele leven nog niets schandaligs heeft gedaan. Echt boyfriend material, dus. Ze zijn totale tegenpolen, maar ze maken een afspraak: zolang de pers achter Luc aanzit, zullen ze doen alsof ze een relatie hebben. Daarna hoeven ze elkaar nooit meer te zien. Maar het probleem is dat de neprelatie wel heel echt begint te voelen.”


Toen ik zag dat Boyfriend material van Alexis Hall vertaald zou gaan worden naar het Nederlands kon ik niet wachten om het boek te lezen! Een fake-dating verhaal mét enemies-to-lovers? Dat moest ik gewoon lezen! Daarnaast wordt dit boek aangeraden als je hebt genoten van Rood, wit & koningsblauw. Aangezien ik ook dat boek geweldig vind, kon ik niet wachten om aan Boyfriend material te beginnen.

Na Boyfriend material gelezen te hebben kan ik alleen maar zeggen: Wauw! Dit boek heeft niet alleen aan de verwachtingen voldaan, maar is daar ver bovenuit gestegen! Luc en Oliver zijn eigenlijk elkaars tegenpolen. Waar Luc zichzelf nog wel eens in de nesten kan werken lijkt Oliver juist perfect te zijn en zijn leven op orde te hebben. De chemie tussen de hoofdpersonages is eigenlijk vanaf het eerste moment dat ze elkaar ontmoeten al aanwezig en de spanning tussen hen vonkt en knettert en springt van de pagina’s af. We leren Luc het beste kennen omdat we vanuit zijn perspectief meelezen, maar beide personages sluit je al zo ontzettend snel in je hart. Beide zijn ze ontzettend bijzonder en stiekem word je zelf ook op beide personages een beetje verliefd.

Daarnaast heeft Alexis Hall een fantastische schrijfstijl! Niet alleen leest het boek vlot weg en heeft ze de chemie van de twee personages ontzettend goed weten te omschrijven, ze heeft ook ontzettend veel humor in het boek verwerkt! Boyfriend material heeft gedurende het hele boek echt hilarische passages in het verhaal zitten die mij meerdere keren hardop hebben doen lachen. Of het nou de gedachtes van Luc waren of bepaalde omschrijvingen van personages of gebeurtenissen, overal weet Alexis Hall humor in te verwerken. De humor zit ook in de verschillende kleurrijke karakters die de auteur heeft gecreëerd. Met name heb ik meerdere malen smakelijk gelachen om het leuke en bijzondere personage Alex. Hij is de collega van Luc en op zijn zachtst gezegd is hij wat wereldvreemd. Alex is zo’n bijzonder en kleurrijk personages geworden met de meest bizarre uitspraken dat je mond af en toe openvalt van verbazing. De conversaties tussen Alex en Luc zijn dan ook hilarisch. Alex is zeker weten een geweldig en uniek karakter dat kleur aan dit boek geeft.

Tot slot heeft Alexis Hall een geweldig verhaal afgeleverd. Met meer dan 400 pagina’s leek dit boek in eerste instantie wat dik voor een feelgood verhaal, maar terwijl je het boek aan het lezen bent merk je daar niks van. Elke scène, elke zin, elk woord hoort in dit boek thuis en van begin tot eind weet Boyfriend material te boeien.

Ben je op zoek naar een heerlijk romantisch, grappig, leuk en hartverwarmend boek? Dan is Boyfriend material hét boek voor jou! En, goed nieuws, want er komt een vervolg op Boyfriend material genaamd Husband material! Hopelijk zal het vervolg ook naar het Nederlands vertaald worden. Ik kan namelijk niet wachten om weer in de wereld van Luc en Oliver te duiken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s