Boekrecensies, Chicklit, Recensies, Roman

Recensie: Onuitstaanbaar – Vi Keeland en Penelope Ward

Onuitstaanbaar – Vi Keeland en Penelope Ward

Titel: Onuitstaanbaar
Auteur:
Vi Keeland & Penelope Ward
Uitgeverij:
Volt
Aantal sterren:
⭐️⭐️⭐️⭐️

“Charlotte Darling heeft haar vreemdgaande verloofde gedumpt en probeert in een vintagewinkel haar trouwjurk te verkopen. Als ze even in de winkel rondkijkt, ontdekt ze in een andere trouwjurk een erg lief briefje van ene Reed Eastwood. Het briefje intrigeert haar en ze komt er op internet achter dat deze romanticus ook nog eens adembenemend knap is.
Wanneer ze Reed in het echt tegen het lijf loopt, blijkt hij echter arrogant, kortaf en cynisch. Kan Charlotte de lieve en romantische man van het briefje weer in hem naar boven brengen, of is hij definitief verdwenen?”


Ik heb al veel boeken van Vi Keeland gelezen en ik kan ondertussen zeggen dat ik fan van haar ben! Ik kon daarom ook niet wachten om Onuitstaanbaar te gaan lezen, haar nieuwe boek dat ze samen met Penelope Ward heeft geschreven. Ik kan je alvast verklappen dat het boek zeker niet tegen viel!

Ten eerste hebben Penelope Ward en Vi Keeland een ontzettend fijne schrijfstijl. Het boek leest vlot door en bevat zeker ook humor! Daarnaast hebben de auteurs de chemie tussen de twee karakters heel goed weten te vangen. Het is hierdoor bijna onmogelijk om het boek weg te leggen.

Met name de chemie maakt dit boek zo goed. Charlotte en Reed ontmoeten elkaar op een bijzondere manier en beginnen eigenlijk op verkeerde voet met elkaar. De twee halen elkaar het bloed onder elkaars nagels vandaan, maar beide kunnen ze er niet omheen dat ze zich aangetrokken voelen tot de ander. Het gekibbel en gebekvecht tussen Charlotte en Reed zijn echt wel de hoogtepunten van het verhaal. Hun conversaties zijn telkens weer ontzettend boeiend én onvoorspelbaar. De dialogen zijn vlijmscherp en zitten erg leuk in elkaar. Daarnaast spat de aantrekkingskracht tussen die twee er vanaf. Het is ontzettend knap hoe de twee auteurs dit voor elkaar hebben gekregen.

Ten tweede zit het verhaal goed in elkaar. Bij dit soort verhalen weet je vaak al hoe het zal gaan aflopen, maar dat is totaal niet erg. Het gaat immers om de weg ernaartoe. En deze weg wordt ontzettend leuk beschreven. Dit komt niet alleen doordat het verhaal heel vermakelijk is, maar ook doordat de auteurs veel diepgang hebben weten te creëren in Onuitstaanbaar. Het hart van zowel Charlotte als van Reed is gebroken. Hoe Charlottes relatie is geëindigd leren we al snel, maar die van Reed blijft een mysterie. De auteurs weten hier een bijzondere plottwist in te verwerken waardoor het boek ineens veel meer diepgang krijgt dan een standaard erotische roman. Hierin is toch echt wel te merken dat deze auteurs een van de beste schrijvers binnen dit genre zijn.

Toch hadden de auteurs op sommige heftige onderwerpen nog wat meer en uitgebreider in mogen gaan om het boek nóg meer diepgang te kunnen geven. Nu gingen sommige gebeurtenissen wat snel voorbij en hadden ze daar best wat langer bij stil mogen staan.

Tot slot is Onuitstaanbaar van Vi Keeland en Penelope Ward een boek dat je gelezen moet hebben als je van dit genre houdt! De fans van deze auteurs zullen niet teleurgesteld worden. Door de leuke karakters en de diepgang die dit boek kent, stijgt dit verhaal zeker boven de middenmoot uit. Toch hadden de auteurs op sommige momenten nog net iets dieper in het verhaal mogen duiken. Desalniettemin is het een heerlijk, romantisch verhaal. Ik geef Onuitstaanbaar 4 sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s