Boekrecensies, Chicklit, Recensies, Roman

Recensie: In een ander leven – Josie Silver

In een ander leven – Josie Silver

Titel: In een ander leven
Auteur: Josie Silver
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Aantal sterren: 3

“Als Lydia op haar verjaardag haar verloofde Freddie verliest bij een tragisch auto-ongeluk, weet ze zeker dat ze nooit meer zal kunnen liefhebben. Alles wat ze wil is zich binnenshuis verstoppen en huilen totdat haar ogen eruit vallen. Maar Lydia weet dat Freddie zou willen dat ze doorgaat, dus pakt ze op aanraden van beste vriend Jonah en zus Elle het leven weer op. Dan gebeurt er iets ongelooflijks waardoor Lydia een kans krijgt haar oude leven met Freddie terug te krijgen. Maar wat als er iemand in haar nieuwe leven is die wil dat ze blijft? Een hartverscheurend romantisch en warm verhaal over hoe mooi het is om liefde te geven en te ontvangen.”


Na het lezen van Een dag in december van Josie Silver was ik heel erg benieuwd naar haar nieuwe boek In een ander leven! Kon dit boek mijn verwachtingen waarmaken?

Het antwoord is nee. Helaas wist In een ander leven mij niet zo te pakken als Een dag in december. Het onderwerp van dit boek is vrij heftig en ik wil ten eerste zeggen dat Josie Silver dit zonder meer heel goed heeft weten te verwoorden in In een ander leven! We zien de struggelingen van Lydia om haar leven na het overlijden van haar grote liefde Freddie weer op te pakken. Dit gaat met vallen en opstaan. Elke dag overwint ze steeds een beetje meer en ja, af en toe gaat ze nog hard onderuit, maar ze leert het verlies van Freddie te accepteren. Het is ontzettend mooi hoe Josie Silver dit heeft weten te beschrijven. De rouwverwerking is heel realistisch, maar ergens ook hoopvol en ik denk dat het mensen die in dezelfde situatie zitten ook zeker kan helpen.

Daarnaast heeft het boek ook een magisch randje want door bepaalde slaappillen die Lydia inneemt komt ze ineens in een parallelle wereld terecht waarin Freddie nog wel leeft! Dit zet je meteen aan het denken, want zou je zelf dan ook niet liever in die parallelle wereld leven waarin de liefde van je leven er nog wel is? Het concept van het verhaal is heel interessant, maar toch weet de auteur de lezers niet van begin tot eind vast te houden. Dit komt omdat het boek wat mij betreft wat te lang en langdradig was. Ik kon het boek makkelijk wegleggen en had soms moeite om het weer op te pakken. Dit was jammer, want als het boek korter was geweest zou ik hier waarschijnlijk minder last mee hebben gehad.

Daarnaast werd in het boek overal de tijd voor genomen, maar het eind voelde ineens ontzettend afgeraffeld. Ik kan hier niet te veel over zeggen zonder spoilers weg te geven, maar het voelde aan alsof de auteur ineens bedacht dat ze er nog een verhaallijn in wilde gooien, waardoor het eind heel abrupt kwam. Daarnaast verandert de verhaallijn in de parallelle wereld ook heel erg op een gegeven moment. Ook hier kan ik niet te veel over zeggen zonder spoilers weg te geven, maar voor mij voelde dit niet helemaal goed aan. Ik begrijp wat de auteur hiermee wilde zeggen, maar ik vond het toch niet helemaal goed overkomen in het verhaal.

Alles bij elkaar is In een ander leven van Josie Silver zeker geen slecht boek, maar het is ook geen boek dat je nog lang zal bijblijven na het lezen. Daarnaast vind ik het jammer dat het eind erg afgeraffeld aan voelde. Ik bleef echt met vragen zitten en had graag nog een paar hoofdstukken extra gezien zodat het verhaal mooi afgesloten zou worden. In een ander leven krijgt van mij daarom 3 sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s