Boekrecensies, Chicklit, Recensies, Roman

Recensie: Onbreekbaar 3: Op gevoel – Lisette Jonkman

Titel: Onbreekbaar 3: Op gevoel
Auteur: Lisette Jonkman
Uitgeverij: Luiting-Sijthof
Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Abby en Ferdi zijn verleden tijd. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om professioneel model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is. Het verenigingsleven is niet wat hij ervan had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby heeft aangedaan.

Abby’s dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema’s. En ook in toenemende mate uit alcohol en drugs. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom. Ferdi en zij, dat is een droom uit het verleden. Maar daar denkt Ferdi anders over…”


Het derde deel van de Onbreekbaar-serie genaamd Op gevoel gaat verder waar het tweede boek is geëindigd. Abby heeft het definitief uitgemaakt met Ferdi en er lijkt geen kans meer op een verzoening tussen de twee. Doordat het tweede deel eindigde met zo’n cliffhanger kon ik niet wachten totdat ik het derde en laatste deel kon gaan lezen. Eindelijk is het zover en weten we hoe het verhaal van Ferdi en Abby zal eindigen en ik kan je alvast verklappen dat dit laatste deel de verwachtingen zeker waarmaakt!

Ferdi en Abby hebben we gedurende de eerste twee boeken al heel goed leren kennen. Nu we bij het derde deel zijn aanbeland heb je als lezer het gevoel dat je echt bevriend bent geraakt met de twee karakters. Ook in dit deel maken Ferdi en Abby weer een persoonlijke groei door en aan het eind van Op gevoel besef je pas hoe groot de groei van de karakters gedurende de drie boeken is geweest. Doordat ook dit boek weer zowel vanuit het perspectief van Abby als van Ferdi is geschreven, krijg je van beide personages een ontzettend goed beeld en snap je wat beide doormaken. Dit is een ontzettend groot pluspunt, omdat beide personages zo ontzettend fijn zijn om over te lezen.

Lisette Jonkman heeft echt een fantastische schrijfstijl! Ik heb het al in de recensies van de eerste twee delen gezet, maar ik zeg het toch nog een keer: deze vrouw schrijft met zo ontzettend veel humor! Het verhaal leest constant lekker weg, doordat Lisette Jonkman gewoon een heel vlotte schrijfstijl heeft. Nergens is het verhaal langdradig en doordat ze het verhaal in een flinke saus met humor doopt, zit je bijna constant met een glimlach op je gezicht te lezen. Een van de zinnen waar ik smakelijk om heb kunnen lachen is de volgende: “ ‘Mag ik je één advies geven?’ vroeg ze. ‘Oké, misschien twee adviezen. Niet zo draaien, gap, je bent niet op zoek naar Sky Radio.’ Snel liet ik haar tepel los.”

Op gevoel van Lisette Jonkman is weer echt een feelgood verhaal, maar net als het tweede deel zit er ook in dit boek meer diepgang dan een ‘standaard feelgood roman’. Hierdoor springt de Onbreekbaar-trilogie van Lisette Jonkman er voor mij wel echt uit binnen dit genre.

Het is onmogelijk om na het lezen van dit boek Ferdi en Abby niet in je hart te hebben gesloten. Op gevoel is een perfecte afsluiting van de Onbreekbaar-trilogie en ik weet nu al dat ik Ferdi en Abby zal gaan missen! Ik kan niet wachten om de andere boeken van Lisette Jonkman ook te gaan lezen. Op gevoel krijgt van mij 5 sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s