Boekrecensies, Chicklit, Recensies, young adult

Recensie: Rood, wit & koningsblauw – Casey McQuiston

Titel: Rood, wit & koningsblauw
Auteur: Casey McQuiston
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️⭐️

“Rood, wit & koningsblauw gaat over Alex, zoon van de Amerikaanse president, en Henry, Britse prins. Meteen zodra zijn moeder wordt verkozen tot president, wordt Alex Claremont-Diaz gebombardeerd tot Amerikaanse royalty: hij is knap, charismatisch en nog intelligent ook. Het publiek vreet hem op. Eén probleempje: Alex ligt in de clinch met een échte prins, Henry, aan de andere kant van de grote plas. En als de tabloids daar lucht van krijgen, worden Alex en Henry gedwongen om te doen alsof ze het goed hebben gemaakt. Maar wat begint als een nepvriendschap, groeit uit tot iets diepers en veel gevaarlijkers. Kan liefde de wereld redden? Ook als die liefde er anders uitziet dan verwacht?”


Sinds ik over dit boek hoorde kon ik niet wachten om hem te lezen! Een m/m romance waarin royals de hoofdrol spelen én dat ook nog eens een enemies to friends to lovers romance is? Dat MOEST ik lezen. Ik kan je zeggen dat het boek zeker niet teleurgesteld heeft! Ten eerste heeft Casey McQuiston echt een heerlijke schrijfstijl. Vanaf de allereerste pagina word je het verhaal van Rood, wit & koningsblauw in getrokken. Het boek is geschreven vanuit het personage Alex en hem leren we dan ook het beste kennen. We leren dat de Britse prins Henry eigenlijk zo’n beetje zijn aartsvijand is en dat hij hem totáál niet leuk vindt. Wanneer hij gedwongen wordt om zich voor te doen als zijn beste vriend ontdekt Alex dat Henry niet is zoals hij had verwacht. De ontluikende vriendschap tussen de twee hoofdpersonen en de romance die uiteindelijk volgt is heel geloofwaardig. Stukje bij beetje leren de twee elkaar beter kennen. Ze beginnen elkaar berichten te sturen en bellen elkaar zelfs ’s nachts op om te praten. Als lezer zwijmel je helemaal weg bij deze ontluikende liefde. Doordat beide karakters gewoon zo ontzettend aandoenlijk zijn zit je met een grote glimlach dit boek te lezen.

En dat is eigenlijk wat het hele boek uitstraalt. Liefde, hoop en gewoon pure feelgood. Tijdens het lezen van dit boek kun je alleen maar met een big smile op je gezicht zitten en het verhaal over je heen laten komen. Het verhaal van Rood, wit & koningsblauw zit goed in elkaar en zowel de romantische kant van Alex zijn leven, als de politieke kant komen goed naar voren. Naast Alex en Henry maken we ook kennis met een aantal leuke bijpersonages, zoals June en Nora, de zus en beste vriendin van Alex. Deze karakters zijn, ondanks dat het slechts bijkarakters zijn, genoeg uitgewerkt dat je ook hun in je hart gaat sluiten.

Het enige minpunt aan Rood, wit & koningsblauw van Casey McQuiston is dat het op sommige momenten iets te langdradig is. Je hebt als lezer een idee waar het verhaal heen gaat en wat er nog moet gebeuren en voordat dat ook daadwerkelijk gebeurt stopt de auteur er naar mijn mening net iets te veel opvulling in. Hierdoor was het soms makkelijk om het boek weg te leggen. Het boek telt in totaal dik 400 pagina’s en ik denk dat als Rood, wit & koningsblauw 50 pagina’s minder had gehad ik van begin tot eind geboeid was geweest.

Desalniettemin is Rood, wit & koningsblauw van Casey McQuiston een heerlijk feelgood boek om bij weg te zwijmelen. Je kan niet anders dan verliefd worden op Alex en Henry en genieten van hun prachtige romance! Rood, wit & koningsblauw krijgt van mij 4 sterren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s