Boekrecensies, Chicklit, Recensies, Roman

Recensie: Tot onze wegen scheiden – Emma Anna

Tot onze wegen scheiden – Emma Anna

Titel: Tot onze wegen scheiden
Auteur: Emma Anna
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Aantal sterren: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

“Wat als je gevangen zit in je eigen leven?
De eenentwintigjarige Ada woont al haar hele leven in het strenggelovige dorpje Breesden. Wanneer ze een paar weken voor haar huwelijk voor haar studie in Roosendaal moet zijn, ontmoet ze door omstandigheden de jongere Belen, zoon van een Griekse restauranteigenaar. Ze krijgt een baantje als serveerster aangeboden en hoewel ze weet dat haar ouders het nooit zouden goedkeuren, zegt ze ja.
Ada probeert krampachtig haar twee verschillende levens gescheiden te houden tot de grote dag. Vanaf dan zal ze de rol van plichtsgetrouwe echtgenote moeten spelen. Maar naarmate die dag dichterbij komt, trekt ze meer en meer naar Belen toe. Er ontstaat een oprechte en open vriendschap; iets wat ze nog nooit eerder heeft ervaren.
Ada begint te beseffen dat de waarden en normen die ze haar hele leven al met zich meedraagt door Belen in gevaar komen, maar hem en zijn vrije leven loslaten is niet gemakkelijk als ze diepere gevoelens voor hem krijgt. Kan ze een andere weg inslaan als ze tegelijkertijd bang is voor de mensen die haar zouden moeten beschermen?”


Ondertussen heb ik al een groot deel van de boeken van Emma Anna gelezen en ik kan wel zeggen dat ik fan ben van haar schrijfstijl en haar bijzondere verhalen. Ik mocht Tot onze wegen scheiden ongeveer een jaar geleden proeflezen en toen vond ik het verhaal al geweldig! Nu, ongeveer een jaar later, is het boek eindelijk uitgegeven. Ik kon niet wachten om na een jaar het boek nog een keer te lezen en me te storten in het verhaal van Ada en Belen.

Tot onze wegen scheiden is een ontzettend mooi en bijzonder boek met heel veel diepgang. We maken in het boek kennis met Ada die streng religieus is opgevoed. Toch zijn haar ideeën over de religie en over God niet zoals die van haar zus en haar ouders. Haar twijfels beginnen steeds meer toe te slaan als ze de Griekse jongen Belen leert kennen. Ada is echt een geweldig personage! Emma Anna heeft haar gevoelens, twijfels en struggles zo goed en realistisch neergezet dat je Ada echt compleet begrijpt. Je begrijpt waar ze vandaan komt, maar ook dat ze haar twijfels heeft en voor haar eigen geluk wil kiezen. Gedurende het boek maakt Ada een geweldige ontwikkeling door. Deze ontwikkeling voelt zo natuurlijk aan dat je pas tegen het einde beseft hoe erg ze veranderd is.

Belen is daarnaast ook een fantastisch personage. Hij is zo lief en zorgzaam waardoor je begrijpt dat Ada zich tot hem aangetrokken voelt. Als lezer is het onmogelijk om zelf niet ook een beetje verliefd op Belen te zijn geworden! Ook Belen is een levensecht karakter van vlees en bloed geworden, waardoor je het idee hebt dat je hem bijna echt kent. De overige bijkarakters zijn stuk voor stuk interessant en weten bij de lezer emoties op te roepen. Dit zijn zowel positieve, als negatieve emoties. Doordat je zo in het verhaal meegezogen wordt voel je echt de frustratie naar de familie van Ada toe dat ze zo gesloten zijn en zo blijven vasthouden aan de normen en waarden van hun religie, ondanks dat hun dochter doodongelukkig is. Maar ook voel je de blijdschap en het gevoel van ‘thuis zijn’ die Ada ook voelt als ze bij Belen en zijn familie is. Dit is ontzettend bijzonder en geheel te danken aan de geweldige schrijfstijl van Emma Anna.

Deze geweldige schrijfstijl zorgt er ook voor dat het bijna onmogelijk is om Tot onze wegen scheiden weg te leggen. Je wilt continu weten hoe het verhaal van Ada verder gaat. Ook gebeurt er eigenlijk telkens wel iets in het verhaal dat ervoor zorgt dat je door wilt blijven lezen. Geloof me, dit boek zal je slapeloze nachten bezorgen doordat je het niet weg kunt leggen!

Ik heb Tot onze wegen scheiden van Emma Anna nu voor de tweede keer gelezen en ik heb er misschien zelfs wel nóg meer van genoten dan toen ik het voor het eerst las. Het verhaal is ontzettend bijzonder en zit gewoon steengoed in elkaar, de hoofdpersonen zijn zo goed uitgewerkt dat ze echt personen van vlees en bloed zijn geworden én de schrijfstijl van Emma Anna is gewoon fenomenaal waardoor je echt compleet in het verhaal gesleurd wordt! Ik kan je alleen maar van harte aanraden om dit boek echt een keer te lezen. Ik kan dan ook niet anders dan Tot onze wegen scheiden 5 sterren te geven.

Een gedachte over “Recensie: Tot onze wegen scheiden – Emma Anna”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s