Fandom Friday

Fandom Friday – Harry Potter deel 1

In de eerste Fandom Friday konden jullie al lezen wat er eigenlijk allemaal bij een fandom komt kijken en wat de meest belangrijke termen zijn die je moet kennen. Deze week ga ik in op een van mijn allereerste (zo niet mijn eerste) fandom waar ik in terecht ben gekomen, namelijk Harry Potter!

De eerste Harry Potter film kwam uit toen ik zes jaar oud was en toen al vond ik Harry Potter meteen helemaal geweldig. Toen ik iets ouder was begon ik met het lezen van de boeken en sindsdien is mijn liefde voor Harry Potter alleen maar gegroeid! Zo ben ik naar de Harry Potter Exhibition in Brussel en Utrecht geweest, heb ik de Wizarding World of Harry Potter in Orlando bezocht, heb ik het toneelstuk The Cursed Child in Londen gezien en ben ik naar de Harry Potter Studio’s in Londen geweest. Omdat ik vrij veel merchandise van Harry Potter heb, zal ik deze Fandom Friday opdelen in twee blogs. In dit eerste deel zal ik ingaan op welke ships ik in Harry Potter heb en laat ik een deel van de merchandise zien die ik bezit.

Ships

Mijn Ships in Harry Potter zijn een beetje gek. Gek als in dat ik niet een OTP heb en dat ik een karakter eigenlijk met meerdere personen ship. Vroeger (en stiekem nog steeds een beetje) wilde ik altijd dat Harry en Hermione bij elkaar zouden komen (yup, ik was/ben een Harmoine shipper) maar daarnaast vind ik het eigenlijk ook helemaal prima dat Harry met Ginny is geëindigd en Hermione met Ron. Na het zien van de laatste films hoopte ik ook dat Luna en Neville een stelletje zouden worden, maar zo vind ik Luna en Harry eigenlijk ook weer heel schattig samen! En stiekem, heel stiekem ben ik ook wel een drarry (Draco en Harry) shipper.

Merchandise

Zoals beloofd zal ik jullie een deel van de merchandise laten zien die ik tot nu toe in mijn bezit heb (er zal in de loop van de tijd vast wel wat bijkomen).

Funko’s

Ik ben gek op Funko Pops. Misschien ken je ze al, die kleine poppetjes met grote hoofden en grote ogen. Ik hou ervan! Het liefst zou ik ze allemaal sparen, maar mijn portemonnee vindt dat niet zo’n goed plan. Daarom heb ik me tot nu toe nog in kunnen houden en heb ik in totaal vier Funko Pops van Harry Potter in mijn bezit. Twee van Harry Potter zelf, een van Luna Lovegood en een van Draco Malfoy.

harry potter merch funkos.jpg

Boekenlegger & speelkaarten

Chantal van Magic of Books heeft voor mij een supermooie Hufflepuff boekenlegger gemaakt! Ik vind hem zo mooi geworden en hij staat ook heel mooi in mijn boekenkast. Ook kreeg ik laatst van een vriendinnetje Harry Potter speelkaarten, té leuk! Ik ben bijna bang om de kaarten te gebruiken, omdat ik niet wil dat ze lelijk worden.

harry potter merch

Toverstokken

Uiteraard kunnen er in een Harry Potter collectie geen toverstokken ontbreken.  Ik heb tot nu toe drie toverstokken. Een van Harry Potter zelf die ik in Orlando gekocht heb, een van Luna Lovegood en een van Lucius Malfoy (die van Luna en Lucius heb ik gebruikt voor mijn foto met Jason Isaacs zoals je hierboven kunt zien). In de toekomst hoop ik zeker nog meer toverstokken te verzamelen, zo zou ik nog heel graag die van Hermione willen hebben!

toverstokken

Wat voor Harry Potter merchandise heb jij?

Een gedachte over “Fandom Friday – Harry Potter deel 1”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s